3x recepten met granaatappel

Posted by on 27 Oct, 2015 in Recepten | 0 comments

3x recepten met granaatappel

Een aantal weken geleden ben ik op vakantie geweest in Portugal. Mijn oom heeft zich sinds kort daar gevestigd en we gaan dan graag even op bezoek. In zijn tuin heeft hij struiken staan met heel veel granaatappels. Hij heeft mij een hele tas meegegeven, maar helaas kon ik niet alles mee naar huis nemen. Dan zou mijn koffer te zwaar worden. Die granaatappels wegen namelijk niet niks. Ik maak niet vaak recepten met granaatappel, omdat ik ze best wel duur vind. Nu dus mijn kans om er lekker van te genieten met deze recepten! 

 

 

Yoghurtsmoothie met granaatappel en aarbeien (voor 1 persoon)

Doe een halve banaan en 2 handjes aardbeien in een blender of maatbeker. Snijd de granaatappel in tweeën en knijp eerst het sap eruit. Haal de overgebleven pitjes eruit en voeg die ook toe. Je kan er ook een paar bewaren als garnering. Voeg nog een dadel, wat vanillepoeder en yoghurt toe, en blenden maar!

 

IMG_6301

 

Chia ontbijtje met granaatappel (voor 1-2 personen)

Doe de avond van tevoren 3 theelepels chiazaad in een klein glas en voeg hier ongeveer 125 ml kokosmelk aan toe. Laat dit overnacht in de koelkast staan. Laat ook 40 gram havermout in een weckpot in water overnacht weken. Giet dit de volgende ochtend af en meng dit met een scheutje sojamelk (of andere plantaardige melk), het chiazaad mengsel, 2 eetlepels yoghurt en een snufje vanillepoeder. Doe de helft van het mengsel in een weckpot en voeg hier nog een laag yoghurt aan toe. Vervolgens voeg je hier wat sap en pitjes van de granaatappel (1 granaatappel in totaal is genoeg) aan toe. Herhaal dit nog een keer. Maak het eventueel af met 4 dadels (in stukjes of geblend met een scheutje water, kokosolie en zeezout). Je kan dit powerontbijtje helemaal zelf opeten of met iemand delen. Het is genoeg voor 2 personen, tenzij je een grote eter bent 😉

 

IMG_6303 IMG_6306

 

Couscous salade met granaatappel (voor 1 persoon)

Doe wat (spelt)volkoren couscous (40-60 gram) in een kommetje en voeg een scheutje olijfolie, zwarte peper en kruiden naar keuze toe (bijvoorbeeld paprikapoeder, kipkruiden, kurkuma, gember, koriander etc.). Giet hier kokend water overheen, net zoveel tot er net een klein laagje boven de couscous drijft. Dek het goed af en laat het even staan. Doe zo’n 200 gram broccoliroosjes in een pan met kokend water en laat dit koken tot het gaar is (zo’n 6 minuten). Snijd een halve rode ui en een tomaat in stukjes. Doe een theelepel kokosolie in een kleine pan (zet het vuur medium-laag) en fruit hier de ui in en voeg een handje rozijnen toe. Vervolgens voeg je de tomaat toe en zet je het vuur ietsje hoger. Zo ontstaat er een lekker tomatensausje. Voeg hier een uitgeperst knoflookteentje, een snufje kaneel, paprikapoeder, gember, zwarte peper en een snufje zeezout aan toe. Wanneer de broccoli klaar is, stamp je de roosjes fijn met een stamper. Doe de couscous op een bord, voeg hier de fijn gestampte broccoli aan toe en dan de tomatensaus. Maak het af met granaatappelpitjes, amandelen, hazelnoten en sesamzaadjes.

 

IMG_6255

 

Tip: het is ook lekker om het sap en de granaatappelpitjes in een glas te doen en aan te lengen met wat water!

 

IMG_6157

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *