Wie is (H)eerlijk over eten en leven?

11709631_942768645785971_3177954487356886370_nIk ben Ellen, blogger van (H)eerlijk over eten en leven. ‘Heerlijk’ omdat ‘eten’ gewoon lekker is en ‘leven’ iets is waar je van mag genieten. ‘Eerlijk’ omdat ik het vertel zoals het werkelijk is en ik niet gefinancierd word door de voedingsmiddelenindustrie. Al vanaf mijn puberteit ben ik geïnteresseerd in voeding, maar sinds een paar jaar pas echt bezig met dit onderwerp en het verbeteren van mijn eigen eetpatroon. Waarom? Omdat ik zelf problemen heb gehad met o.a. voedselintoleranties en vage klachten als gewrichtsklachten en extreme vermoeidheid. Veel klachten zijn door mijn veranderde eetpatroon aanzienlijk verminderd en ik heb meer energie. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in wat de waarheid nu werkelijk is wat betreft voeding en gezondheid. Hoewel die waarheid niet altijd zo zwart/wit is, en soms zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zo veel informatie te vinden is. Het beste is om je gezonde verstand te gebruiken. Vraag je af: Door wie is het onderzoek gefinancierd en wie heeft er grote belangen bij? Is dit niet gewoon een slimme marketingtruc om mij te misleiden en te verleiden? Ook is wetenschap niet altijd alles, zeker als het op voeding aankomt. Iedereen is verschillend en elk lichaam kan anders reageren op bepaald eten. Wat voor de een gezond is, hoeft voor de ander niet gezond te zijn. Daarom ga ik je niet vertellen wat je wel en niet moet eten, en is het goed om zelf te kijken wat voor jou werkt. Mijn doel is om te informeren, mensen bewust te maken en eventueel te helpen.

Naast het verdiepen in gezonde voeding vind ik het ook erg leuk om met recepten te experimenteren, en deze zal ik ook delen. Ik kook en bak heel veel zelf. Dat is gezonder en lekkerder. Ik bepaal zelf wat erin gaat. Zo ben ik vroeger ook een beetje opgegroeid. Mijn vader was de super chef in huis en maakte ook veel zelf. Geen potjes en pakjes, maar gewoon met verse ingrediënten. Wat voeding betreft heb ik zijn genen geërfd. Ook mijn smaak lijkt erg op die van hem. Vis, mayonaise en andere sauzen, en bepaalde dressings, dat gaat er bij ons niet in. Dit zal dan ook (bijna) niet in mijn recepten voorkomen. Ten slotte ben ik een reislustig typje, en dat zal je ook terug vinden in mijn blogs.