Snicker brittle

Posted by on 4 Nov, 2015 in Recepten | 0 comments

Snicker brittle

Pinda’s en chocola zijn altijd een goede combinatie! Zo at ik vroeger weleens een broodje met pindakaas en hagelslag. En ook vele lekkernijen zijn hiermee gevuld, zoals snickers, pinda rotsen, M&M chocolade pinda, chocolade pinda’s, Reese’s peanut butter cups etc. Deze lekkernijen zijn alleen wel in de fabriek in elkaar geknutseld met toevoegingen die we beter niet te vaak kunnen eten. Iets lekkers met chocola en pinda’s is ook gemakkelijk zelf in elkaar te knutselen 😉 Beware, they are really delicious! Ook deze variant dient met mate gegeten te worden! 

 

 

IMG_6291

 

Deze heerlijke variant van snickers & brittle is super simpel om te maken! Brittle is een ouderwets zoetwaar dat bestaat uit (harde) brokken van noten en gekarameliseerde suiker. De peanut brittle is het meest bekend. Ik heb de combinatie gemaakt van pinda’s, honing (brittle) en chocola (snickers). Smelt 75 gram pure chocola au bain-marie met een theelepel kokosolie. Laat een theelepel kokosolie in een koekenpan (van ongeveer 20 cm) smelten en voeg een laagje pinda’s toe tot de pan is gevuld. Laat deze een paar minuten roosteren. Leg ze op een stuk bakpapier en besprenkel met wat honing totdat alle pinda’s een beetje bedekt zijn. Laat dit 10 minuutjes staan en giet hier vervolgens de gesmolten chocola overheen. Zet dit in de vriezer tot het hard is geworden. Je kan deze snicker brittle het beste in vriezer bewaren, dan blijft de chocola en honinglaag goed hard. Het smelt namelijk aardig snel en dan kan het een beetje plakkerig worden 😉 Dus haal het vlak voor serveren uit de vriezer.

 

IMG_6321

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *