Volkoren spelt-roggebrood à la Jamie

Posted by on 25 Sep, 2015 in Recepten | 0 comments

Volkoren spelt-roggebrood à la Jamie

Ik ben al jaren een grote fan van Jamie Oliver! Zijn boeken en programma’s zijn altijd erg leuk en leerzaam, en zijn recepten zijn lekker en simpel. En simpel is erg belangrijk! Want soms heb je gewoon niet zoveel zin om uren in de keuken te staan, maar je wilt wel een lekkere maaltijd klaar maken waar je van kan genieten. Jamie’s nieuwe boek ‘Every Day Super Food’ is net in Nederland verschenen, maar ik heb mijn exemplaar al een maand geleden via Amazon weten te scoren. Dit simpele recept voor volkorenbrood (met een paar aanpassingen) komt uit dit boek. Enjoy! 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram volkoren roggemeel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 grote ei
  • 300 ml biologische karnemelk (of magere yoghurt)

 

IMG_5572  IMG_5574

 

Hoe maak je het brood?

Heel simpel! Verwarm de oven voor op 190 graden. Je mengt alle droge ingrediënten met elkaar. Doe het ei en de karnemelk in een aparte kom en klop dit samen. Voeg hier steeds een klein beetje van toe aan de droge ingrediënten en roer er met een vork doorheen. Wanneer je het ei-karnemelk mengsel helemaal aan de droge ingrediënten hebt toegevoegd, kan je met je handen te werk gaan. Bestuif je handen met wat meel en vorm het samen tot een deegbal. Leg wat bakpapier op een bakplaat en bestuif dit met een beetje meel. Plaats hier de deegbal op en maak er een mooie ovale vorm van. Maak in het brood een stervorm met een mes, ongeveer een halve cm diep. Je kan eventueel nog wat pompoenpitten in het deeg drukken. Zet het brood voor ongeveer 40-45 minuten in een voorverwarmde oven. Het brood is klaar wanneer je op de onderkant klopt en je een hol geluid hoort. Laat eventjes afkoelen en snijden maar!

 

IMG_5582 IMG_5585  IMG_5592 IMG_5590

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *