3x all-day breakfast hotspots

Posted by on 29 Jul, 2016 in (H)eerlijk over eten, Reizen en eten | 0 comments

3x all-day breakfast hotspots

Ik blijf nog even in het ontbijt thema hangen, mijn favoriete maaltijd van de dag. En ja natuurlijk vind ik de koolhydraatrijke variant het lekkerst, zoals havermout met toppings, yoghurt met muesli, pancakes, wafels, wentelteefjes etc. Maar een ontbijt van eieren, bacon en wat groente (als tomaat, champignons en spinazie) gaat er ook wel goed in. Buiten de deur ontbijten lijkt het nieuwe lunchen. Ik kan altijd zo teleurgesteld raken wanneer er op de menukaart staat dat bepaalde gerechten maar tot bijvoorbeeld 11.30 geserveerd worden. Daarom ben ik zo blij met de nieuwe all-day breakfast tentjes die als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. Hierbij geef ik je (alvast) 3x leuke hotspots waar je de hele dag lekker kan ontbijten!

 

 

Eastside Amsterdam

Heb jij een grote voorliefde voor ‘American style’ gerechten? Denk hierbij aan american pancakes, gefrituurde kip, spare ribs, mac & cheese, chicken wings en meatballs (gehaktballen). Dan ben je bij Eastside op het juiste adres! Eastside is een stukje Amerika in Amsterdam, hartje Oost. Je kan hier van 10 tot 16 uur brunchen / lunchen en in de avond kan je ook terecht voor het diner. De menukaart wisselt zo nu en dan, maar de stijl van de gerechten verandert nooit. Wat opvalt, zijn de namen van de gerechten: The Wife, Dirty South, Everybody Loves Balls & Just Beat it. En de combinatie van ingrediënten zijn voor Nederlandse begrippen wel heel apart. Zo heb je Chicken & Waffles: gefrituurde kip met Belgische wafels en een gebakken ei. Je kan bij je gerecht ook verschillende ‘sides’ kiezen, zoals losse pancakes, losse wafels, bacon, portie eieren, salade etc. En als toetje ook nog taart met ijs, maar dat is misschien net iets te veel van het goede 😉 Naast al dat Amerikaanse lekkers (tenminste je moet er maar net van houden) serveren ze ook verschillende cocktails. Heel passend in het Amerikaanse thema is de ‘Bacon ‘n Eggs’ cocktail, die er ook nog eens fantastisch uit ziet (Google maar eens)!

 

IMG_9656 Eastside-3-uitgelicht-690x460

Sumatrastraat 47, Amsterdam

 

Lilith Rotterdam 

 

IMG_9121 IMG_9129

 

In een rustig straatje, weg van de drukte van de binnenstad van Rotterdam, schuilt Lilith; een beetje een donkere en duistere koffiebar waar je de hele dag door kan genieten van een heerlijk ontbijtje. Vanaf 7 uur ‘s ochtends kan je er al terecht voor een goede bak koffie, heel smaakvol al zeg ik het zelf! De pancakes zijn echt ‘to die for’! Mijn vriend maakte de grote fout om ze niet te bestellen, tsja zo’n heerlijke stack pancakes hou ik zoveel mogelijk voor mezelf 😉 Naast pancakes serveren ze ook: eggs benedict, acai bowls, french toast, granola (bijvoorbeeld met kokosyoghurt of geitenyoghurt), scrambled eggs, waarbij je uit verschillende toppings kan kiezen. Kortom keuze genoeg uit allerlei heerlijke ontbijtgerechten! Het enige nadeel van Lilith is dat ze alweer om 15 uur sluiten.

 

IMG_9124 IMG_9122

Mauritsstraat 217, Rotterdam

 

Yoghurt Barn

De hele dag yoghurt eten? Ja dat kan natuurlijk bij Yoghurt Barn, tegenwoordig in vele steden te vinden, zoals Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leiden, Den Bosch en Den Haag. Ik heb hier al eens eerder iets over geschreven, maar er is een hoop veranderd sindsdien. Volgens Yoghurt Barn eten wij Nederlanders de meeste yoghurt van de wereld, vandaar de populariteit van dit concept. Je kan bijvoorbeeld zelf je eigen yoghurt met toppings samenstellen, zo gezond of ongezond als jij wil. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten biologische yoghurt: hangop, magere- of boerenyoghurt, frozen yoghurt, geitenyoghurt of ga voor een veganistische variant als soja- of kokosyoghurt. Vandaag de dag kunnen dus zelfs vegans hier hun hart ophalen. Daarnaast kan je ook kiezen voor Blended Yoghurts (yoghurt met toppings en sap; soort smoothie), Bocca Coffee, thee van TeaBar, iced coffees, ice tea, superfood specials etc. En ze hebben heerlijke gebakjes van Sharp Sharp; glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Om de zoveel tijd hebben ze ook een Special, denk hierbij aan: de (un)fortunately peanutbutter, de guilty pleasure (met Tony salted caramel), de healthy pleasure (met granaatappel), de Sint special (met pepernoten, helaas wel wachten tot het zover is ;-)) of de special van dit moment: Tony’s Passie Special (met passievrucht en ja Tony Chocolonely). Natuurlijk kan je bij Yoghurt Barn ook terecht als je iets te vieren hebt, reserveer dan voor een High Tea, Barn Brunch of Barn Picknick.

 

IMG_6583 IMG_5026

IMG_8581

 

 

Foto’s: eastsideamsterdam

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *