3x banana breakfast recepten

Posted by on 22 Jul, 2015 in Recepten | 0 comments

3x banana breakfast recepten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je niet ontbijt dan is de kans groot dat je later op de dag zwicht voor allerlei slechte lekkernijen. En dat komt niet ten goede van je gewicht en je gezondheid. Soms is de inspiratie voor een lekker ontbijtje ver te zoeken, waardoor we vaak voor hetzelfde kiezen. Maar wist je dat banaan een veelzijdige vrucht is? Je kan een banaan op verschillende manieren verwerken in je ontbijt. Hierbij 3 heerlijke guilt-free!! ontbijtrecepten met banaan. 

 

 

Banana, blueberry & coconut icecream 

IMG_4379 IMG_4380

 

Snijd de avond van tevoren een banaan in stukjes en doe deze met wat bakpapier in een zakje in de vriezer. Op deze manier blijven ze niet vastplakken aan het zakje. Haal ze ‘s ochtends uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien. Doe ze in de blender met wat diepvries bosbessen en een klein scheutje water. Blend het tot een smeuïg geheel en vul een kom hiermee. Voeg kokosyoghurt, walnoten, omegamix en stukjes pure chocola toe. En klaar is je gezonde ijsontbijt!

 

IMG_4385 IMG_4387

 

Banana pancakes 

IMG_4459 IMG_4464

 

Prak een banaan en doe dit in een kom. Voeg hier 2 biologische eieren aan toe en klop het goed. Voeg vervolgens wat kaneel en vanille (naar eigen smaak), rozijnen, omegamix en havervlokken toe. Mix alles goed door elkaar. Verhit wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat van het mengsel toe. Heb je een grote pan dan kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk maken. Wanneer de onderkant een mooie kleur heeft gekregen en de bovenkant niet meer vloeibaar is, kan je de pannenkoekjes omdraaien met een spatel. Wanneer die kant ook een mooie kleur heeft gekregen, pak je een bord en stapel je de pannenkoekjes op. Als alle pannenkoekjes gebakken zijn, voeg je een beetje notenpasta en wat stukjes pure chocola toe. Dit smelt lekker, waardoor je een lekkere chocopasta krijgt. Maak het af met een paar sliertjes honing. Enjoy!

 

IMG_4468 IMG_4461

 

Chuncky Monkey

IMG_4490 IMG_4492

 

Snijd de avond van tevoren een banaan in stukjes en doe deze met wat bakpapier in een zakje in de vriezer. Haal ze ‘s ochtends uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien. Doe ze in de blender met een klein scheutje water en blend tot een smeuïg geheel. Doe wat havervlokken in een weckpot (zie foto) en voeg hier wat biologische Griekse yoghurt aan toe. Doe het bananenijs, wat walnoten en stukjes pure chocola er bovenop. Blend vervolgens vier dadels met een scheutje water en een mespuntje Keltisch zeezout. Besprenkel het geheel met de dadel caramel. Meng alles goed door elkaar en genieten maar! Hier kan geen Ben & Jerry tegenop 😉

 

IMG_4503 IMG_4497

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *