3x mijn favoriete ontbijtjes

Posted by on 24 Jun, 2016 in Recepten | 0 comments

3x mijn favoriete ontbijtjes

 

Ok I confess… Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag! Op de dagen dat ik werk begin ik vaak met havermout (overnight oats, lekker makkelijk), soms in combinatie met wat yoghurt of kwark. Dit zorgt er bij mij namelijk voor dat ik de ochtend goed doorkom op mijn werk. En als ik vrij ben dan varieer ik veel en probeer ik er altijd wat lekkers van te maken! Hier mijn favoriete ontbijtjes om je wat inspiratie te geven ­čśë

 

 

 

Pre-ontbijt smoothie

Soms begin ik de dag met een pre-ontbijt smoothie, bijvoorbeeld met banaan, mango of ananas, prote├»ne poeder van Fitshe (hoogwaardige biologische weiprote├»ne zonder onnodige toevoegingen), plantaardige melk (net wat ik op voorraad heb), pindakaas, een dadel en vanillepoeder. Heerlijk romig en met van alles wat! Zo’n smoothie vult bij mij niet altijd optimaal, dus kies ik ervoor om een uurtje erna nog wat te eten.

 
IMG_8699

 

Powerrrr pancakes

Pancakes zijn toch wel mijn all time favourite! Daar kan je me altijd wel voor wakker maken, ja echt ­čśë Ik gebruik vaak een combinatie van meelsoorten, zoals havermeel en amandelmeel. Daar voeg ik dan plantaardige melk (net wat ik op voorraad heb), een biologische ei, vanillepoeder en kaneelpoeder aan toe. Ik bak de pannenkoekjes in kokosolie. Als toppings vind ik banaan en aardbeien erg lekker, met wat kokosbloesemsiroop. En dan is het genieten!

 

IMG_9223 IMG_9239

 

Kokosyoghurt met toppings 

De lekkerste kokosyoghurt komt van Abbot Kinney en dan de variant met mango. Ik voeg dan vaak wat rozijnen, noten, pompoenpitten en gepofte quinoa toe. Een lekker en simpel ontbijtje! Eventueel kan je wat proteïne poeder toevoegen voor wat extra eiwitten.

 

IMG_9209 IMG_9210

 

Hartig ontbijtje

Zoals je ziet, hou ik vooral van de zoete ontbijtjes met ja koolhydraten (wel vaak de complexe koolhydraten). Heel traditioneel. Bij de lunch begin ik vaak met hartig. Is het gewenning? Of gewoon waar ik van hou? Want je zou je lunch en ontbijt ook een keer kunnen omdraaien. Ik ben alleen niet zo’n fan van hartig in de ochtend. Maar goed, af en toe is het goed om eens gek te doen! Dan kies ik voor het volgende: geroosterd brood (bijvoorbeeld haver-spelt) of haverwafels / rijstwafels met kipfilet en avocado. Dat is mijn favoriete combi! Daarnaast kan je vari├źren met bijvoorbeeld een lekkere groentespread van Albert Heijn (die met doperwten en munt is lekker) of pesto en wat biologische mozzarella.

 

IMG_9047

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *