De zeer smaakvolle Salentein wijn

Posted by on 28 Mar, 2017 in (H)eerlijk over leven | 0 comments

Één van de vele unieke wijnen die in omloop zijn uit Zuid-Amerika is de verrukkelijke Salentein. Deze wijn komt uit Argentinië, geproduceerd in een gebied aan de voet van het Andesgebergte. De bodega van Salentein is in de vorm van een kruis, waar de vaten 8 meter onder de grond liggen. Het klimaat van Alto Valle de Uco zorgt voor de rijke kwaliteit van deze bijzondere wijn. Salentein wijn is een waar genot om te proeven.

Geschiedenis.

In 1997 werd de Bodega Salentein in Argentinië opgericht door Nederlands zakenman Mijndert Pon. De wijngaarden stammen echter uit de 17e eeuw. Casa Grande, een plek met vele ruïnes, was een locatie waar oude boerderijen te vinden waren. De Jezuïeten waren in die tijd al bezig met het ontwikkelen van wijnbouw. Ze hadden namelijk al gauw in de gaten dat deze regio de ideale omstandigheden bood voor het produceren van wijn. In 1998 verbouwd Bodegas Salentein de druivenrassen Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Chardonnay in de wijngaard. Inmiddels verbouwd de bodega ook op La Pampa en El Oasis.

Wijnmakerij.

De typerende smaak van de Salentein wijn komt niet enkel door het klimaat. De vorm van het wijnhuis levert een toegevoegde waarde aan de smaak. Roestvrijstalen tanks en Franse houten vaten zorgen voor een uitstekend gistingsproces en opslag. Een etage beneden liggen eiken vaten voor het rijpen van de wijn. Salentein wijn komt uit het meest populaire wijngebied van Argentinië, Mendoza. De druiven die gebruikt worden groeien op grote hoogte. Zo ontwikkelt de druif, en de smaak, zich beter. De prachtige flessen zijn een passende uiting van al het fraais uit de belangrijkste wijnstreek van Zuid-Amerika.

De beste Salentein wijnen.

Inmiddels heeft Salentein een ruim scala aan kwaliteitswijnen. Doordat de druiven een dikkere schil hebben dan reguliere druiven, is de smaak rijker en heeft de druif meer aroma. Dit zorgt voor een optimale wijn die geschikt is voor elke gelegenheid. De Malbec, de Merlot en de Chardonnay zijn geliefde wijnen, maar ook de Pinot Noir of de Brut zijn echte aanraders. Dit bijzondere merk wijn is niet enkel geschikt voor de wijnconnaisseur, het is een wijn die uitzonderlijk goed in de smaak valt bij iedereen die wijn waardeert. De wijn leent zich voor elke gelegenheid; een feest, een diner, bij een lunchafspraak of tijdens ontspannende activiteiten in de avond.

Toepassing Salentein wijn bij gerechten.

Uiteraard passen wijnen goed met vele gerechten. Ook de Salentein wijn is uitstekend af te stemmen met diverse gerechten. De Malbec en Merlot zijn uitzonderlijk goed te combineren met een visgerecht, met kalfsgebraad, kaas, olijven of wild. Vooral met wild doet het rijke aroma van de wijn goed. De Chardonnay past goed bij couscous, pasta en risotto. De Salentein wijnen lenen zich ook uitstekend voor het nuttigen van paté of noten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *