Ice Ice Baby

Posted by on 9 Sep, 2015 in Recepten | 0 comments

Ice Ice Baby

 

De meteorologische zomer is voorbij, maar dat wil niet zeggen dat het geen mooi weer kan zijn. We hopen in september natuurlijk lekker te kunnen nazomeren! Vandaag is de zon weer tevoorschijn gekomen en morgen is er ook een grote kans dat we weer van de zon kunnen genieten 🙂 Het zijn wel geen hoge temperaturen meer, maar een iced coffee of iced tea gaat er zeker nog wel in! Met deze iced drinks kan je nog even heerlijk nazomeren, enjoy! 

 

 

Iced coffee

Je komt het tegenwoordig veel tegen en in verschillende varianten: iced coffee, frappuccino, iced latte, frozen classic, iced brew etc. Je kan het ook heel makkelijk zelf maken en zelfs op verschillende manieren. Je kan ervoor kiezen om je ijskoffie zwart te drinken door ijsklontjes toe te voegen aan je espresso/koffie. Of beter nog… Giet je espresso/koffie in een glas met ijs. Kies wel voor een sterke koffie variant, want de smaak wordt wat milder door het ijs. Drink je je koffie niet zwart, dan kan je hierbij melk (variant naar keuze) toevoegen en eventueel een beetje kokosbloesemsuiker. Tegenwoordig zie je ook het fenomeen ‘cold brew’. Hierbij wordt gemalen koffie met water in een potje gezet. Dit blijft zo 12-24 uur staan. Daarna wordt dit mengsel gefilterd. Dit wordt bijvoorbeeld met een French Press of Toddy system gedaan. Je kan het ook zelf filteren door het een paar keer door een zeef te halen, eventueel met een doek. Deze ‘cold brew’ wordt over het algemeen zonder melk gedronken (en geserveerd bij Starbucks en Coffee Company).

 

IMG_5365

 

Ben je meer van de Starbucks frappuccino’s? No worries! Die kan je ook makkelijk zelf maken! Zet je lekkerste espresso, voeg hier wat kokosbloesemsuiker (of ander zoetmiddel) aan toe en giet dit in een blender. Voeg melk naar keuze (kan biomelk, sojamelk of amandelmelk zijn) en ijsklontjes toe (als je blender niet goed is in het crushen van ijs, dan kan je het beste de ijsklontjes eerst in een theedoek zelf crushen met een hamer, daarna doet je blender of staafmixer de rest ;-)). En blenden maar! Hoe meer ijsklontjes je toevoegt, hoe meer frappuccino achtig de substantie wordt. Je kan hier nog verschillende lekkernijen aan toevoegen, zoals een siroopje, slagroom of chocoladesaus voor als je in een stoute bui bent 😉

 

IMG_4771  IMG_4748

 

Iced tea

Als je homemade ijsthee wilt drinken dan moet je dit wel van tevoren klaar maken. Giet wat kokend water in een hitte bestendig glas en laat dit wat afkoelen. Voeg een theezakje of losse thee in een zakje naar keuze toe. Er bestaan veel verschillende soorten thee met allerlei fruitsmaken e.d. Ik gebruikte groene thee met sinaasappel smaak. Laat de thee afkoelen en voeg wat honing of ander zoetmiddel en ijsklontjes toe. Zet dit voor een paar uurtjes in de koelkast. Snijd een citroen in partjes en voeg dit toe. Rietje erin en drinken maar! Lekker zoet (maar niet te) en verfrissend!

 

IMG_4828 IMG_4826

 

Water met bubbels & fruit

 

IMG_5129 IMG_5093

 

Soms kan je de smaak van water echt beu zijn. Gelukkig is daar wel wat op te vinden! Zo kan je allerlei smaakmakers aan het water toevoegen, zoals komkommer, munt, citroen, sinaasappel, gember, aardbeien, bosbessen, frambozen, honing etc. Je kan ook voor Spa rood kiezen, weer eens wat anders. Vul een glas of waterkan met water naar keuze (spa blauw, rood of met muntsmaak), ijsklontjes en smaakmakers naar keuze. Laat dit een aantal uurtjes in de koelkast trekken.

 

IMG_5127  IMG_5134

 

Cheers!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *