Koffie van olifantenpoep

Posted by on 16 Jun, 2016 in (H)eerlijk over eten, Reizen en eten | 0 comments

Koffie van olifantenpoep

Koffie vervaardigd in coproductie met de Loewak, een Aziatische civetkat, was jarenlang de duurste koffie ter wereld. De koffie die geproduceerd wordt uit de uitwerpselen van deze kat geniet al jaren een zekere reputatie in bepaalde kringen. Vanwege de smaak, maar toch zeker ook vanwege het prijskaartje en de daarbij behorende vermeende status. Het is kennelijk hele bijzondere poep, want een kilo koffiebonen van deze bijzondere kat kost al snel honderden euro’s en kan oplopen tot een aantal duizend euro.

Black Ivory koffie

Maar nu is er een koffiesoort die de Kopi Loewak, zoals de hierboven beschreven koffie heet, van de troon stoot. En dan is dat op het gebied van de prijs, want we blijven nog even bij de uitwerpselen. Het zijn namelijk koffiebonen die gedestilleerd worden uit de uitwerpselen van de olifant! Het gaat om de Black Ivory koffie en het wordt geproduceerd in Thailand. Op de website wordt de koffie, waarvan maar 150 kg per jaar wordt geproduceerd, aangeprijsd als ‘’s werelds meest memorabele koffiedrinkervaring’.

De koffie is een idee van een Canadees en hij legt uit: “de olifanten eten de zogenaamde Arabica koffiebonen, waarna deze bonen in zo’n 1 à 3 dagen het spijsverteringssysteem doorlopen. Het levert een heerlijk bakje koffie op, aldus de Canadees, die de smaak omschrijft als ‘zeer zacht, zonder de bitterheid van normale koffie’. De prijs? Zo’n € 1000 per kilo of zo’n € 45 per kopje.

Meer dan genoeg keus

Gezien het prijsniveau zal deze koffie niet voor jan en allemaal weggelegd zijn. Toch hoeft dat het heerlijk leven niet in de weg te staan, want ook in dit land geen gebrek aan bijzondere en exotische koffiesoorten. Op koffievergelijk.nl staan ongetwijfeld veel soorten koffie die je nog nooit geproefd hebt. Een idee om die lijst eerst maar eens af te werken voordat we te buiten gaan aan Kopi Loewak of de Black Ivory?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *