Lekker eten en leven met een koolhydraatarm dieet

Posted by on 4 Aug, 2017 in (H)eerlijk over eten, (H)eerlijk over leven | 0 comments

Wist je dat steeds meer mensen overstappen op het volgen van een koolhydraatarm dieet? De reden daarvoor is simpel: je kunt met een koolhydraatarm dieet lekker eten en drinken en dus goed doorgaan met een gezellig leven, zonder dat je hier dikker van wordt. De lekkerste koolhydraatarme gerechten maken het dus supereenvoudig om te beginnen met afvallen.

Wat is koolhydraatarm?
Koolhydraatarm houdt in dat er in je voeding minder koolhydraten zitten. Dat houdt weer in dat je minder de kans hebt om dikker te worden door het eten van koolhydraten. Deze hebben namelijk de eigenschap om als lichaamsvet opgeslagen te worden als ze niet worden verbrand, en aangezien we het merendeel niet verbranden, eten we onszelf dus dikker met koolhydraten.

Koolhydraatarme gerechten zijn lekker
Maar je hoeft niet bang te zijn dat je af moet zien nu je een koolhydraatarm dieet gaat volgen. Het is namelijk helemaal geen straf om koolhydraatarm te gaan eten. Met gerechten op basis van vlees en vis, gevogelte of met noten en zaden en heel veel groenten en fruit kun je nog eindeloos variƫren. Het belangrijkste is dat je toegevoegde suikers uit de weg gaat. Dus sauzen en dressings uit pakjes en zakjes zal je vanaf nu moeten overslaan.

Gezond afvallen
Een koolhydraatarm dieet draagt bij aan een gezonde wijze van gewicht verliezen en afvallen. Wil je dus zeker weten dat je op een goede manier je gewicht gaat beheersen? Dan moet je zeker weten kiezen voor een koolhydraatarm dieet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *