Marmercake

Posted by on 28 Apr, 2015 in Recepten | 0 comments

Marmercake

Marmercake is mijn favoriet! It’s the best of both worlds: vanille & chocolade. Cake is het lekkerst als het vers gemaakt is. Die kant-en-klare cake uit de supermarkt smaakt altijd zo chemisch (want ja dat is het ook 😉 ). Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit marmercake gemaakt en was ik dus bang dat het hele marmereffect zou mislukken. Maar niets blijkt minder waar… Het is een mooie glimlach geworden 🙂 

 

 

Ingrediënten

Voor een kleine cakeblik

– 125 gram roomboter

– 125 gram mix amandelmeel & volkoren speltmeel

– 3 eieren

– 50 gram kokosbloesemsuiker (of ander soort suiker naar wens)

– 1-2 theelepels zuiveringszout (baking soda)

– snufje zout

– vanillepoeder (daar mag best wat van in 😉 )

– Vivani 92% chocolade ongeveer 40 gram

– 1 satéprikker

 

IMG_2920    IMG_2925

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de roomboter au bain-marie iets smelten, tot het wat zachter is. Klop de roomboter vervolgens met het kokosbloesemsuiker en voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe. Laat de Vivani chocolade au bain-marie smelten. Voeg wat vanille toe aan het boter-suiker-ei mengsel en klop dit voor 2 minuutjes. Meng in een andere kom het meel, zuiveringszout en snufje zout samen. Voeg dit in kleine delen aan het beslag (dit kan je het beste doen door het erin te vouwen met een pannenlikker). Smeer de cakeblik in met wat olie en bekleed het met wat bakpapier. Giet het beslag in de cakeblik. Giet de gesmolten chocolade erboven op. Verdeel dit met een pannenlikker evenredig. Pak een satéprikker en ga hiermee door het beslag met een soort zigzagbeweging om een marmereffect te creëren. Zet de cake in de oven voor zo’n 55 tot 60 minuten. Leg er de eerste 30 minuten een stukje folie overheen, zodat de bovenkant niet zo snel zal verbranden. De cake is klaar wanneer een prikker er schoon uitkomt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *