Paris Visite: mon experience parisienne

Posted by on 26 Aug, 2013 in Reizen en eten | 2 comments

Paris Visite: mon experience parisienne

Parijs… de stad van de liefde, de mode en de lichtstad. Het is een populaire en veelzijdige stad. Er is veel te doen, te zien en te beleven. Iedereen is er lyrisch over. Deze zomer moest ik het dan ook eens met mijn eigen ogen zien. Ik was er nog nooit geweest en ja dat kan eigenlijk niet. Dus op naar Parijs en het Parijse leven opsnuiven. En daarbij hoort natuurlijk ook lekker en gezond eten. Maar soms kan dat vies tegenvallen…

 

Heat is in the air

Ik wilde al jaren een keer naar Parijs. Het leek me zo romantisch, en dus wilde ik er met mijn vriend een keer heen. Maar ja in de zomer is er eigenlijk niet zoveel romantisch aan. Het wordt pas laat donker, wat nou lichtstad?! Het was harstikke warm, een hittegolf, dus loop je de hele tijd te zweten en niet knus tegen elkaar aan. Al dat gezweet is namelijk niet zo sexy.

Wijze les 1: Wil je op de romantische toer gaan en iets zien van de lichtstad, bezoek Parijs niet in de zomer.

 

IMG_7523

                                                             Oh toch nog wel een beetje romantiek in Parijs 😉

 

Gezond eten in Parijs

Het is best moeilijk om gezond te eten in Parijs. Je moet de plekjes maar net weten. Het beste is om van tevoren op internet op zoek te gaan naar goede eetplekjes waar je ook gezond kunt eten. Zo had ik er een aantal gevonden en op een kaart gezet (ik was er helemaal trots op). Maar door bepaalde omstandigheden was het niet gelukt om de meeste te bezoeken. Avond 1 weigerde onze metrokaart van 3 dagen en kwamen we erachter dat we erin waren geluisd door een man waarvan we dachten dat hij ons hielp.

Wijze les 2: vertrouw niemand, echt niemand en ga altijd meteen naar een informatiepunt op het station (Gare du Nord) om je te laten helpen. Ok die mensen kun je wel vertrouwen. Probeer het niet zelf uit te zoeken, dan ben je een makkelijke prooi voor scam artists. Dit is hun “baan” en ze zijn er verdomd goed in.

Avond 2 wilden we voor een biologische pizza gaan bij Green pizz, maar toen we daar aankwamen om 19:00 (openingstijden zijn o.a. van 19:00 t/m 22:45) waren ze dicht, en om 19:30 waren ze nog steeds dicht. Teleurgesteld gingen we op zoek naar iets anders, maar er was verder niet zoveel in de buurt. Het werd een hele kaasige pizza, de smerigste die ik ooit heb gehad. Niet zo gezond en ook niet lekker.

Wijze les 3: eet alleen pizza bij echte Italiaanse restaurants. De Fransen houden natuurlijk van kaas dus doen een overdaad aan kaas op je pizza en dat is verre van smakelijk. Je kunt natuurlijk altijd even kijken of Green pizz open is, misschien heb je meer geluk dan wij.

Ik had ook een aantal saladebars opgezocht, zoals Jour waar je zelf een salade kan samenstellen, maar elke keer dat we daar wat wilden eten, waren ze dicht of gingen ze bijna sluiten (rond half 5). We kregen de tip om naar Exki te gaan, waar ze ook salades verkopen, want daar had ik net trek in. Toen we daar kwamen, gingen ze ook bijna sluiten, maar we hadden nog net tijd om een heerlijke salade op te eten. Je kunt ze niet zelf samenstellen, maar ze hebben wel veel keuze. Soms wordt het je best wel lastig gemaakt om op de gezonde toer te gaan.

Wijze les 4: wanneer je van tevoren naar eetplekjes en restaurants zoekt op internet, noteer dan ook altijd de openingstijden en niet alleen het adres. De Fransen hebben andere eetgewoontes dan wij Nederlanders en kunnen daardoor andere openingstijden hanteren. De Fransen zijn bijvoorbeeld gewend om warm te lunchen en ’s avonds eten ze een ovenverse baguette (daar heb ik menig Françaises mee zien lopen rond etenstijd en de wachtrijen bij de boulangers waren enorm).

Ook heeft Parijs een aantal biologische winkels, zoals Naturalia, La vie Claire, Bio Generation, Biocoop en Bio c’ Bon. Bij Bio c’ Bon vond ik o.a. pure chocola met 100% cacao. Ik wilde deze graag proberen, maar het leek me niet verstandig om mee te nemen in verband met de hitte. Nu ben ik nog steeds benieuwd naar hoe dat smaakt! Het puurst wat ik heb gehad is 92%.

IMG_7355 IMG_7357

Heerlijke koffie

Misschien geen lekkere biologisch pizza en geen lekkere salades, maar wel de heerlijkste koffie die ik ooit heb mogen drinken. Coutume Cafe heeft de ‘best coffee in town’. Ik nam de Mocha en nog eentje ‘to go’, omdat ik het niet kon weerstaan. Ach, het was tenslotte mijn verjaardag. Ja, ook ik heb mijn momenten. Coutume Cafe is een grappig koffieplekje. Het lijkt een beetje op een laboratorium, waarbij een karaf water geserveerd wordt in een erlenmeyer. De koffie wordt daar zelf gebrouwen, het zetten van een kop koffie is net een scheikundig proces (ze hebben ook slow coffee). Je kunt hier ontbijten, brunchen en lunchen, en ze hebben heerlijke lekkernijen afkomstig van La Pâtisserie des Rêves.

IMG_7402 IMG_7564

Ook Kooka Boora heeft goede koffie, en een carrot cake to die for; heerlijk smeuïg met veel wortel julienne. Bij KB kun je relaxt buiten of binnen zitten. Je ziet hier veel mensen die hier komen om te lezen, om achter hun laptop te werken of (Amerikaanse in ons geval) groepjes die hier komen om lekker bij te kletsen. De sfeer is erg goed. Je kunt hier ook kiezen voor heerlijke sapjes. Of ga naar Bob’s Juicebar voor een gezond en lekker sapje (zelfs met spirulina verkrijgbaar) of een lekkere appel / peer muffin. Ook hebben ze veganistische salades en soepen. Kortom een goede plek om gezond te eten en drinken. Er is alleen niet veel ruimte om er te zitten, maar je kunt ook wat meenemen en ergens buiten opeten.

IMG_7330 IMG_7479IMG_7332 IMG_7353 IMG_7852 IMG_7307

Voor de volgende keer pak ik het anders aan wat betreft gezond eten in Parijs. Er is nog een hoop te ontdekken daar!

 

Wat te zien en te doen

Wat je gezien moet hebben: Eiffeltoren, Notre Dame, Sacre Coeur, uitzicht van het winkelcentrum Lafayette, Champs-Élysées, Arc de Triomphe, Louvre, Place du Tertre…

Leuke plekjes om te zitten en bij te komen: Champ du mars (park bij de Eiffeltoren), Place des Vosges, klein parkje bij Palais Royal…

Hotel: kies voor Jack’s Hotel. Dit is een goed hotel (zeker voor als je met z’n tweeën gaat) wat vlakbij een metrohalte zit waarmee je overal naartoe kunt en kunt overstappen op andere metrolijnen. Ook met een winkelcentrum in de buurt, wat erg handig is. Hier kun je o.a. goedkoop waterflesjes kopen bij de supermarkt. Op de hoek zit het heerlijke Italiaanse restaurant Verdi. Een prima uitvalsbasis voor als je in Parijs bent!

 

Info

Coutume Cafe

Adres: 47 Rue de Babylone

Openingstijden: 08:00 19:00 ma t/m vr &10:00 19:00 za, zo

Website: www.coutumecafe.com

Metrohalte: Saint-François-Xavier (M13)

 

Kooka Boora

Adres: 62 rue des Martyrs & 53 avenue Trudaine (zit op een hoek van 2 straten)

Openingstijden: doordeweeks 8:30 t/m 20:00, weekend 10:00 t/m 20:00

Metrohalte: Pigalle (vlakbij Moulin Rouge)

 

Bob’s Juice Bar

Adres: 15 rue Lucien Sampaix

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:30 t/m 15:00

Website: www.bobsjuicebar.com

Metrohalte: Jacques Bonsergent

 

Green Pizz

Adres: 32 rue Dantzig en 8 rue Cadet

Website: www.greenpizz.com

 

Jour

Verschillende locaties

Website: www.jour.fr

 

Exki

Verschillende locaties

Website: www.exki.be/fr-fr/home

 

Jack’s hotel
Adres: 19 avenue Stephen Pichon

Metrohalte: Place d’Italie

Website: www.jacks-hotel.com

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. buy cheap special occasion dress in uk

    I do like the manner in which you have framed this issue plus it does present me a lot of fodder for consideration. Nonetheless, from just what I have seen, I just hope when the opinions pile on that individuals stay on point and not get started upon a soap box involving some other news of the day. Anyway, thank you for this exceptional point and though I do not agree with the idea in totality, I regard your viewpoint.

    • Ellen

      I don’t quite understand with what idea you don’t agree and what you do agree with, but it’s just a blog 😉 thanks for your reply though!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *